Yellow Hive groeit verder in Zuid-Holland door overname De Wit Assurantiën, Van Olst de Graaff & Co en FortNova

Poortugaal, 18 maart 2024 - Yellow Hive, het moederbedrijf achter onder meer You Sure, Felixx® werk & inkomen en Yinco, zet haar overnamestrategie in 2024 door. Vandaag kondigt zij de overname aan van De Wit Assurantiën, Van Olst de Graaff & Co en FortNova uit het Zuid-Hollandse Stellendam. De drie bedrijven maakten onderdeel uit van één groep en hebben zich gezamenlijk aangesloten bij Yellow Hive. De Wit Assurantiën is een onafhankelijke intermediair voor zowel particuliere verzekeringen en hypotheken als voor zakelijke verzekeringen en financieringen. Het kantoor heeft een sterke specialisatie in maritieme sectoren zoals de visserij en binnenvaart. Van Olst de Graaff & Co is als gespecialiseerde makelaar actief in dezelfde sectoren. De overname past naadloos in de langetermijnstrategie van Yellow Hive om verder te groeien in specifieke nichemarktsegmenten. Het overgenomen FortNova verzorgt totaaloplossingen op ICT-gebied binnen de verzekeringsbranche, met als focus de optimalisatie van bedrijfsprocessen en de klantenservice.

Met deze overname, die per 1 januari 2024 is bekrachtigd, versterkt Yellow Hive haar positie als toonaangevende financiële adviesorganisatie verder in de regio Zuid-Holland. In december 2023 nam Yellow Hive ook al de Zeeuwse marktcombinatie Verzekerd & Wel en Horecadesk over.

Profiteren van schaalvoordelen

De Wit Assurantiën bestaat sinds 1969. In 2004 is het kantoor van J.P. de Wit overgenomen door Jan van Velzen en Hans Juch. Beide heren treden terug uit de directie. Theo van Dolderen wordt de Algemeen Directeur van De Wit Assurantiën, Van Olst de Graaff & Co en FortNova. Het managementteam zal naast Theo van Dolderen bestaan uit Donnie Turfboer, Director Marine en Roel Littooij, Manager Sales. Alle drie de heren zijn al actief binnen de organisatie.

De drie bedrijven blijven onder de eigen naam opereren. Het team van 33 medewerkers blijft werkzaam op de kantoren in Stellendam. Theo van Dolderen: “Dit is een overname die zowel voor ons als voor Yellow Hive veel voordelen biedt. Wij kunnen ons versterken door gebruik te maken van de kennis en ervaring die binnen Yellow Hive aanwezig is. Samen met onze relaties profiteren wij van schaalvoordelen, terwijl Yellow Hive zich nog verder specialiseert in het maritieme nichemarktsegment.”

5 min 18 mrt 2024 11:34 Geschreven door: Yellow Hive