Nieuwe funding voor Yellow Hive om Nederlandse en Europese groei te stuwen

Poortugaal, 25 april - IK Partners (“IK”) heeft opnieuw een aanzienlijke investering gedaan in Yellow Hive, het moederbedrijf achter onder meer You Sure, Felixx® werk & inkomen en Yinco. Deze investering, via het speciaal opgezette fonds IK Strategic Opportunities I (“IK SO I”), volgt op een eerdere investering in 2020 via het IK SC II fonds en is bedoeld voor verdere groei in specifieke Nederlandse regio’s en nichemarkten, maar ook binnen de Europese landen Duitsland, Spanje en België.

IK Partners stelt het fonds IK SO I beschikbaar in samenwerking met drie hoofdinvesteerders AlpInvest, TPG GP Solutions en Pantheon. De Europese investeringsmaatschappij voorzag Yellow Hive in 2020 al van een kapitaalinjectie. Yellow Hive behaalde in drie jaar tijd al de doelstellingen van het vijfjarenplan, waardoor de nieuwe investering nu al beschikbaar wordt gesteld. De closing van de investering vond plaats op donderdag 25 april.

Met de herinvestering gaat Yellow Hive zowel organische groei financieren als nieuwe overnames doen. In Nederland gaat het daarbij vooral om overnames van volmacht- en beursbedrijven en assurantie- en pensioenkantoren. De focus zal voornamelijk liggen op bedrijven die iets toevoegen aan het bestaande palet aan producten en diensten en die gericht zijn op groei in nichemarkten en/of aanwezigheid hebben in specifieke Nederlandse regio’s stelt Ger Knikman (CEO Yellow Hive). Ook ziet hij verdere kansen voor organische groei binnen het Yellow Hive-platform door het creëren van synergie tussen de labels en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Met meer expertise op grote schaal en in specifieke niches kan Yellow Hive betere voorwaarden voor haar klanten verkrijgen en tegelijkertijd investeren in digitalisering en automatisering om gebruiksgemak te bevorderen. De ambitie is om binnen één jaar structureel tot de top-5 in de financiële sector in Nederland te behoren.

Europese expansie

Daarnaast heeft de nieuwe investering als doel om de succesvolle groeistrategie door te trekken in Europa, met daarbij als primaire focus Duitsland, Spanje en België. In deze drie landen wil Yellow Hive de komende jaren overnames gaan doen van bestaande serviceproviders, volmachtbedrijven en assurantiekantoren in zowel reguliere als nichemarkten.

 

5 min 25 apr 2024 12:00 Geschreven door: Yellow Hive

Yellow Hive goes international